آیتالله صادق آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی با اشاره به برخی نقل قولهای نادرست مندرج در رسانهها مبنی بر برنامه دستگاه قضایی برای دخالت در روند انتخابات و شیطنتآمیز خواندن این اطلاعرسانی رسانهای تاکید کرد: در قانون انتخابات و قانون اساسی به صورت واضح و شفاف وظایف هر یک از دستگاهها و نهادهای مرتبط با انتخابات مشخص شده و بر این اساس وظیفه نظارت بر انتخابات تنها بر عهده شورای نگهبان و وظیفه اجرا بر عهده هیاتهای اجرایی و وزارت کشور گذاشته شده است و دستگاههای دیگر از جمله قوه قضاییه حق ورود در روند نظارت و اجرا را ندارند.
وی با اشاره به ماده 17 قانون انتخابات، به وظیفه دستگاه قضایی در این زمینه نیز اشاره کرد و ادامه داد: در ماده 17 قانون انتخابات و خارج از بحث نظارت بر انتخابات و اجرای آن که هرکدام مسئول خاص خود را دارد، به وظایف دستگاه قضایی در انتخابات اشاره شده و آمده است که محاکم صالحه قضایی موظفند به تخلفات و جرایم انتخاباتی به صورت فوری و خارج از نوبت رسیدگی کنند.
رئیس دستگاه قضایی عزم این دستگاه را در این دوره از انتخابات، عمل دقیق و سریع به وظایف قانونی خود و رسیدگی به جرایم انتخاباتی و پیشگیری از وقوع جرم برشمرد و افزود: عزم دستگاه قضایی در این دوره از انتخابات برجسته کردن کار قوه قضاییه و انجام وظایف در وقت خود است زیرا مطابق قانون، جرایم انتخاباتی مشخص و مجازاتهای آن نیز معین شده است و در جرایم مشهود نیازی به اعلام مجریان نداریم و اگر جرمی برای ظابطان قضایی و یا قضات مشهود باشد، منتظر نمیمانیم که از ناحیه ناظران یا مجریان انتخابات به ما گزارش شود.
آملی لاریجانی در ادامه با اشاره به حساسیت برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و تلاش دشمنان از ابتدای انقلاب برای کمرنگ جلوه دادن تمام انتخابات و تلاش برای بیتوجهی به برگزاری انتخابات اظهار کرد: کسی تردید ندارد که انتخابات باشکوه که همواره در کشور اسلامی ما برگزار شده موجب قوام مردمی نظام بوده است و در تمامی سطوح رای مردم از طریق انتخابات تاثیرگذار است.
وی تلاشهای مذبوحانه دشمنان در فتنه 88 را از نمونههای برجسته تلاش در جهت زیر سوال بردن انتخابات ایران برشمرد و تاکید کرد: دشمنان همواره در تلاش بودهاند با ایجاد فتنه و آشوب مردم را نسبت به انتخابات بیتوجه کنند اما همواره با پاسخ قاطع ملت ما مواجه شدهاند و در این انتخابات نیز به سبب حساسیتهای موجود و نیز جریان بیداری اسلامی حضور مردم بسیار پررنگ خواهد بود و امیدواریم نهادهای نظارتی و امنیتی نیز به وظایف خود عمل کنند تا انتخاباتی سالم و باشکوه برگزار شود.
رئیس قوه قضاییه سپس به تشریح آخرین وضعیت پرونده فساد مالی پرداخت و از صدور کیفرخواست این پرونده در آیندهای نزدیک خبر داد.
آملی لاریجانی با تاکید بر ادامه روند رسیدگی دقیق به ابعاد وسیع این پرونده گفت: قوه قضاییه همچنان با تمام قوا و تمام وقت در حال رسیدگی به این پرونده است. برای تعدادی از متهمان قرار مجرمیت صادر شده و کیفرخواست این پرونده نیز بهزودی صادر میشود و امیدواریم که در دادگاه با سرعت و دقت تکلیف این پرونده روشن شود.
وی با بیان اینکه در روند رسیدگی به این پرونده، ابعاد جدیدی از جمله شبهاتی در خصوص واگذاری برخی کارخانههای مهم همچون کارخانه فولاد به این گروه متخلف مطرح شده که نیاز به بررسی بیشتری دارد، خاطرنشان کرد: احتمال واگذاری غیر قانونی برخی کارخانههای مهم از جمله کارخانه فولاد به گروه آریا تقویت شده است؛ لذا رئیس سازمان بازرسی کل کشور ماموریت یافته است که در اسرع وقت بررسی کند که آیا اصل واگذاریها قانونی بوده است یا خیر.
آملی لاریجانی تاکید کرد: اگر ثابت شود که واگذاریها به این شرکت از ابتدا و اساس غیرقانونی بوده است مسیر قضایی رسیدگیها نیز تا حدی تغییر خواهد کرد و ابعاد جدیدی خواهد یافت.
وی در ادامه سخنان خود با تبریک در اختیار گرفتن هواپیمای فوق مدرن جاسوسی آمریکا به مقام معظم رهبری، مردم، نیروهای مسلح و بهویژه سپاه پاسداران گفت: این حرکت موجب حیرت جهانیان بهویژه آمریکاییان شد. آنها گمان نمیکردند جمهوری اسلامی بتواند هواپیمای جاسوسی آمریکا را به دام بیندازد و حالا مجبورند به قدرت ویژه نیروهای مسلح ایران اعتراف و حساب دیگری را برای قدرت این نیروها باز کنند.
رئیس دستگاه قضایی تاکید کرد: دشمنان ما بدانند که نیروهای مسلح ایران با تمام قوا از حریم این کشور دفاع میکنند و به هیچوجه مجالی برای حمله و دستیابی به حریم ایران به آنان نخواهند داد.
آملی لاریجانی اظهارات رییسجمهور آمریکا در بازگرداندن هواپیمای جاسوسی آمریکا را وقیحانه خواند و یادآور شد: آمریکا به حریم کشور ما تجاوز کرده و جنگ جاسوسی راه انداخته است و حالا توقع دارد که ما هواپیما را به او بازگردانیم. متاسفیم که کشوری تا این حد به خود اجازه قلدرمآبی و قدرتمندی و دخالت در امور کشورهای دیگر را میدهد و بعد توقع دارد هواپیمایش بازگردانده شود.
به گزارش ایسنا، آملی لاریجانی دخالت جاسوسی آمریکا در ایران را جرم آشکار دانست و گفت: ایران حق هرگونه برخورد با این جرم آشکار را دارد و آمریکا باید فکر بازپسگیری هواپیمای جاسوسی را از سر بیرون کند.
بر اساس گزارش اداره کل روابط عمومی و تشریفات قوه قضاییه در ادامه جلسه مسئولان عالی قضایی راهکارهای پیشگیری از وقوع جرم با اولویت جرایم کلان اقتصادی و مواد مخدر مورد بحث و بررسی قرار گرفت.